Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kocataş: Okullara kayıt çileyle başladı”

Kocataş:  Okullara kayıt çileyle başladı”

Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş, kayıt çilesinin başladığı velilerin ise zor durumda olduğunu öne sürdü.

Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş, kayıt çilesinin başladığı velilerin ise zor durumda olduğunu öne sürdü.
Eğitim Sen Bandırma Şubesi Başkanı Kacataş, siyasi iktidarın eğitim anlayışından kaynaklanan sorunlar, başta öğrencilere, velilere ve öğretmenlere olumsuz yansımalarının önümüzdeki öğretim yılında daha fazla hissedileceğini ileri sürdü.
4+4+4 uygulamalarının amaçlarından biri de kamu okullarının itibarsızlaştırılmasıydı değerlendirilmesinde bulunan Kocataş, “Özel okullara teşvik ve kamu kasasından kaynak aktarılmasıydı. Bu yapılırken kamu okullarının öksüz bırakılması okul yönetimlerinin veli ile ilişkileri alabildikleri para miktarı ile ölçüldüğü gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. Kamu okullarının temizlik güvenlik ve birçok harcamaları tamamen velilerimizin sırtına yüklenmiştir. Velilerden öğrenci okul kaydında, diploma tesliminde okul aile birliği vasıtasıyla alınan paralarla karşılanmaya çalışılmaktadır. Kayıt döneminde velileri zor durumda bırakan ücretler istenmektedir. Hatta ve hatta öğretmen seçiminde bile velilerden para istenmektedir. Son derece antidemokratik olan bu uygulama öğretmenleri veli gözünde ayrımcılığa itmekte ödeme yapamayan ailelerin çocuklarını da paranız kadar eğitim alabilirsiniz gerçeğine itmektedir. Bu konuda ilköğretim Kurumlar yönetmeliği açıktır; İlköğretim parasızdır. Bütün yaş gurubu öğrenciler parasız, eşit, nitelikli eğitim almak hakkına sahiptir. Eğitim Sen olarak biz bu ilkelerin savunucusu ve takipçisiyiz. Bu ilkeler ve demokratik gerçeklik karşısında Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idarecileri ve velileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Velilerin kayıt yapılırken ve öğretmen seçiminde kesinlikle ücret vermemelerini öneriyoruz. Bandırma Eğitim Sen olarak eğitimin parasız, ulaşılabilinir nitelilikte olmasını savunuyor, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasını değil devletin kendi okullarına verilmesini talep ediyoruz.”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı